Groepsaanbod ScheidingsAtlas

Kortdurend ondersteuningsprogramma over ouderschap na scheiding.Scheidingen komen veel voor: in Nederland verbreken naar schatting jaarlijks zo’n 49,5 duizend gehuwde, samenwonende of geregistreerde partner-paren met minderjarige kinderen hun relatie. Er verandert een hoop voor betrokkenen bij deze scheidingen en er komt veel onder druk te staan. Zeker als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn. Voor ouders die gescheiden zijn of gaan scheiden is de training ScheidingsATLAS (© TNO) ontwikkeld.

Het unieke van ScheidingsATLAS is dat de interventie beschikbaar is in twee varianten: 

(1) een groepstraining met twee bijeenkomsten van elk drie uur; en 

(2) een online training. Via deze link krijg je toegang tot de online training. De inhoud van beide varianten is dezelfde, alleen de vorm is anders. Ook gebruiken ouders die meedoen aan de ene of andere variant hetzelfde handboek als naslagwerk.

De ScheidingsATLAS groepsbijeenkomsten zijn interactief met het uitwisselen van tips of ervaringen, animaties, (video’s van) rollenspellen en begeleide oefeningen. Tijdens de online training werk je als ouder op je eigen tempo aan het vergroten van kennis en vaardigheden die helpen om het ouderschap na de scheiding vorm te geven. Ouders krijgen in de training tips en informatie en bekijken korte filmpjes van experts en andere gescheiden ouders. Ook spelen acteurs enkele herkenbare scènes. Onderdelen van de training worden afgesloten met quizachtige vragen, met feedback op antwoorden. 

Belangrijke thema’s in ScheidingsATLAS zijn de invloed van de scheiding op je kind, samenwerken in het ouderschap, in gesprek blijven met de andere ouder, positief opvoeden en goed voor jezelf zorgen.

Ben je een ouder en spreekt deze training jou aan, neem contact met mij op.